2008/2009 tanév  - Hittan füzetem pályázat értékelése

 

A HITTAN FÜZET PÁLYÁZATRÓL

.Ebben a tanévben harmadik alkalommal írtuk ki a "Hittan füzetem" pályázatot.

A füzetet a hittanosnak a Szolgáló hittan Útikönyv oldalán megjelent hittanórák témái szerint kellett elkészíteni. A pályázatra jelentkezhettek:  

plébániai hittanosok, egyházi iskolák hittanosai és egyéni (családi segítséget kérő) hittanosok is.

SZOLGÁLÓ HITTAN APOSTOLI DÍJ

A pályázatra jelentkező intézmények (plébániák, egyházi iskolák) a hittan tudásbeli és lelkiségi elsajátításáért végzett munkájukért Szolgáló hittan apostoli díjban részesítjük.

Az intézmény nevére kiállított oklevél a templomban vagy iskolában is elhelyezhető.

 

 

Mindegyik pályázót névre szóló

"Szolgáló hittan OKLEVÉLLEL" jutalmaztunk meg

 

 

Díjak a hittanosoknak

Könyvek:

Szentek

Védőszentjeink

Jézus világa

 

 

A plébániának ajándékozott:

Szentek élete DVD

 

2009-ÉS ÉV DÍJAZOTTJAI

A Hittan Füzet pályázat díjazottja a kiváló füzeteket küldő
 b a l a s s a g y a r m a t i 
S z e n t h á r o m s á g  p l é b á n i a ! ! !

A pályázó hittanosnak köszönjük munkájukat,

és őszintén gratulálunk nekik!

Az idei hittanórák témájának választották:

III. A Szentlélek éve - Európa védőszentjeinek útján

 

SZOLGÁLÓ HITTAN APOSTOLI DÍJ

Az idei évben is a Szolgáló hittan apostoli díjat harmadik évben is a

balassagyarmati Szentháromság templom kapta

Weblapjuk: www.bgyarmatplebania.hu

 

A hitoktatás iránti felelősségteljes és lelkiismeretes munkáért szerényen tudjuk kifejezni főhajtásukat, de fogadják szeretettel a

SZOLGÁLÓ HITTAN APOSTOLI DÍJAT:

Dr. Stella Leontin kanonok, plébános atya

és Rezi Marianna hitoktató.

 

DEO GRATIAS!

 

 

SZOLGÁLÓ HITTAN APOSTOLI DÍJ

Balassagyarmat Szentháromság templom

 

 

 

 

 

 

A plébániára írt levél nyilvános közlése:

 

Kedves Plébános atya, R.Mariann hitoktató

hittanos szülők és gyerekek!

 

Nagyon reménykedtünk, hogy az idei évben is részt vesztek a Hittan füzet pályázaton ti, a balassagyarmati Szentháromság templom hittanosai. Az előző évekből már tudjuk milyen lelkiismeretes munkát végeztek mindannyian. Az első pályázati évben üdvösségtörténet tanultatok, a második évben liturgikát, az idén pedig az Újszövetségi Szentírást.

Jézus élettörténetét, tanítását mindannyiunknak szükséges ismerni. Ti is jobban megismerkedtetek most a Szentírás soraival. Jézus tanítása valóban az életre tanít minket. Arra, hogy hogyan gondolkodjunk, viselkedjünk a mindennapokban, és arra az örök életre, amelyre mindannyian egész életünk során készülünk.

"Krisztus az út, az igazság és az élet".

Legyetek továbbra is azok kis magyar apostolok:

   - akik életpéldájukkal másokat is Krisztus útjára vezetnek,

   - akik füzeteikben és szívükbe Krisztus igaságát írják, és ezzel tanítanak másokat is,

   - akiknek minden nap Krisztus legjobb barátjuk, aki az örök élet boldogságára hív minket.

 

Köszönjük egész évi munkátokat, és fogadjátok szeretettel a nektek küldött okleveleket, és ajándék könyveket! Ezekből a könyvekből szenteket ismerhettek meg, akiknek életükben Krisztus lett az út, az igazság és az élet.

Ők a mi példaképeink, mert ők Isten szeretetében élték életüket, Egyházunkat és embertársaikat hű szívvel szolgálták. Ma a világ attól hangos, hogy "valósítsd meg önmagad!": legyél sztár, legyél sikeres, lökd félre azt, aki az utadban áll. A mi példaképeink nem erre tanítanak minket. Kövesd őket hitükben, szeretetükben. Ne önmagad akard megvalósítani, hanem az Isten akaratát, hiszen Isten nélkül az ember csak zsákutcába járhat.

 

Kedves Patrik!

Már harmadik éve társunk vagy a hittan füzet pályázatban, és ezévben is nagyon komolyan vetted hittanos apostoli feladatod. Bár a felnőttek közt még kicsi vagy, mégis lelkesedésed, kitartásod, Jézus barátsága naggyá tesz téged köztünk. Ha mindegyikünk ilyen hűséges lenne, mint te vagy, sok minden jó történhetne a világon.

Kedves Dorottya!

Biztos, hogy olyan kedves és jó nagylány vagy, aki szüleinek sok örömet okoz. Füzetedet olyan gondossággal készíted, ami valóban példa lehet másoknak is. Reméljük, minden rádbízott feladatot ilyen komolyan veszél, és igyekszel minél jobban elvégezni.

Kedves Ivett!

Téged is évek óta ismerünk. Füzetedben minden fontos megtalálható. Legyél továbbra is kitartó és határozott, úgy vigyázz Krisztus tanítására, mint a legnagyobb kincsedre.

Kedves Balázs!

Engedd meg, hogy neked is írjunk egy sort. Sajnáljuk, hogy az idén nem küldtél füzetet, nagyon hiányzik nekünk. Reméljük még láthatunk tőled hittan füzetet.

 

Kedves hittanosok! Legyetek hálásak érte, hogy katolikusok vagytok, hogy szüleitek, nagyszüleitek a legjobb úton vezetnek titeket. Örüljetek, hogy hitoktatótok és plébános atyátok szeretettel és bölcsességgel tanít titeket.

 

A Szolgáló hittan köszönetét továbbítja mindannyiatoknak, és a 2009-es Szolgáló hittan apostoli díjat örömmel adjuk át a plébániának. A Jóisten áldása kísérjen titeket, a Balassagyarmati Szentháromság templom híveit.

 

Üdvözlettel:

A Szolgáló szerkesztői: Bódi Gáborné hitoktató és M.Horváth László

 

Budapest, 2009.szeptember 20.