Ünnepek
 
 
 
 
JÉZUS 3.ALBUM - HÚSVÉT
 
Húsvét vasárnap - április+
Isteni irgalmasság (Húsv.2) - ápr+
Urunk mennybemenetele - május+
 
 
 
 
 
 
 
 
HÚSVÉT
 
Húsvétvasárnap - Krisztus feltámadásának ünnepe.
Jézus vasárnap hajnalban támadt föl. Reggel, amikor az asszonyok a szent kenettel mentek sírjához nem találták a keresztrefeszített Jézus testét. Az apostolokhoz siettek. Péter és János szaladtak a sírbarlanghoz, de Jézus halotti leplét összehajtogatva találták azon a helyen ahol holtteste volt elhelyez. A feltámadt Jézus apostolainak és a híveknek többször megjelent. 40 nap múlva ment a mennybe.
 
Húsvéthétfő - az ünnep második napja.
Nagyobb ünnepeinket, jelentőségüket hangsúlyozva több napos ünnepként tartjuk: Karácsony, Húsvét, Pünkösd
 
Húsvét II. vasárnapját II. János Pál pápa az Isteni irgalmasság vasárnapjának nyilvánította.
A húsvéti időszak Pünkösd ünnepéig tart.
 
   
 
 
 
  á LAP  
 
 
 
 
ISTENI IRGALMASSÁG
 
 
 
  á LAP  
 
 
 
 
URUNK MENNYBEMENETELE
 
Jézus feltámadása után többször megjelent apostolainak, hogy Isten végtelen szeretetét hozza közéjük és megerősítse őket hitükben. Húsvét után 40 nappal a feltámadt Jézus mennybemenetelét ünnepeljük.
Jézus az apostolokat az Olajfák-hegyére hívta: "Veletek vagyok minden nap a világ végezetéig" - búcsúzott tanítványaitól, megáldotta őket, és felvétetett a mennybe.
Az apostolok Jézus szavai szerint cselekedtek, így az elkövetkezendő napokat imádságban töltötték a Szentlélek eljövetére várva.
Jézus többször beszélt apostolainak arról, hogy az Isten Fiát halálra ítélik, meghal, harmadnapon feltámad, és a Szentlélek erősíti meg hitükben tanítványait.
Az apostolok hittel és bizalommal várták Pünkösd ünnepét.  
 
 
 
 
  á LAP  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  á LAP