Deo Gratias Album - Hitélet
 

 

Hittanos táborok

 
 
 
 
 

 

HITTANOS TÁBOROK

Táborok kezdőoldal

1996. Iszkaszentgyörgy

1997. Tata

1998. Kőszeg

1999. Veszprém

2000. Eger

2001. Pécs

2002. Kecskemét

2003. Esztergom

Gesztenye hittanos tábor

2005. Mátra
 
 
 

 

 
 
 
 
 
Táborozásról megjelent újságok
 
Ünnepekről olvashatunk:
Szolgáló újság albumban
Megjelent újságok 1996-2004
 
 
 
 
1996 táborozási beszámoló (Templombúcsú)
 
1997 táborozási beszámoló (Veni Sancte)
 
1998 táborozás meghirdetése
 
1998 táborozási beszámoló (Veni Sancte)

 

1999 táborozási beszámoló (Veni Sancte)
 
2000 táborozási beszámoló (Veni Sancte)
 
 
 
 
Tervezet: a táborozási dokumentumok feltöltése
 

 

2001 táborozás meghirdetése (Húsvét)

 
2001 táborozási beszámoló (Veni Sancte)
 

2002 táborozás meghirdetése (Pünkösd)

 
2002 táborozási beszámoló (Veni Sancte)
 

2003 táborozás meghirdetése (Elsőáldozás)

 
2003 táborozási beszámoló (Veni Sancte)
 
2005 táborozás meghirdetése (Úrnapja)
 
 
 
 
 
 
Hittanos táborok - Ismertető
 

1996 nyarán egyházi iskolás diákokat vittem táborozni Iszkaszentgyörgyre. Gábor atya megkérdezte, hogy a plébániai hittanosoknak is szerveznénk-e tábort. Igent válaszoltam, és az első hetet az iskolásokkal, a második hetet a hittanosok akkor még maroknyi 11 fős táborozó csapatával töltöttük. Ettől az évtől minden nyáron szerveztünk hittanos tábort. Időközben 97-től plébániai hitoktató lettem, így a gyerekeket közvetlen, személyesen ismertem. Az ország különböző pontjaira szerveztük a táborokat, a résztvevők minden évben megkétszereződtek.  1999-be Veszprémbe 72 diákot vittünk. A táborozás szülői költségét pályázati támogatások elnyerésével tudtuk csökkenteni. A táborok programjának, napi életének kialakításában döntő szerepet játszott a céljaink meghatározása. Legfontosabb célnak tekintettük a keresztény értékek közösségi megélését, „a hogyan viselkedek a másikkal” hangsúlyozását, a mások elfogadását, az egymáshoz alkalmazkodás képességének kialakítását. Előre meghatározott program szerint éltük meg napjainkat. Az adott környék minden érdekes helyét megnéztük, múzeumokat, templomokat látogattunk. A gyerekek mégis jól érezték magukat, mert mindenhol megbeszéltük velük, hogy mit látnak. Sikerült felkelteni bennük az érdeklődést. A nagyobbak előszedték történelem ismeretüket, a kicsik pedig mindent meg akartak jegyezni. Egy-egy templomban sokszor másfél órát is töltöttünk, míg a freskókat, festményeket, szobrokat végignéztük és hittani szempontból megbeszéltük. Emellett persze erdei kirándulásokat, strandolásokat, szabadtéri játékokat, szellemi- és sportvetélkedőket tartottunk. Békésen és örömmel teltek ezek a táborok. Többen évről – évre részt vesznek. A legfontosabb eredménynek tartom, hogy sikerül köztük baráti légkört kialakítani, hogy a nagyok ma már külön kérés nélkül is segítik a kisebbeket, és nem egy hittanos mondta örömmel, hogy mióta táborba volt minden nap imádkozik.

Ezév szeptemberében hívott fel egy anyuka, akinek nagyobb leánya, és kisebb fia is táborozni volt velünk. Az anyuka a következőt mondta a telefonba: „Nem tudom mit csináltatok a gyerekekkel egy hét alatt, de a Dani mióta hazajött mintha kicserélték volna. Mintha lenyugodott volna, még a testvérét sem veri. Eddig sohasem akart a templomba jönni, hiába könyörögtünk neki. A nyáron elmentünk kirándulni, megláttunk egy templomot, és az én Dani fiam azt mondta: be kell menni, meg kell nézni. Az apjával döbbenten néztünk egymásra. Még másik templomba is voltunk.” Örömmel hallgattam az anyukát.

Ezúton is baráti köszönetünket fejezzük ki férjemmel együtt Linde László atyának, aki 7 éven át jött velünk a táborokba  akkor még kispapként, majd 2003-ban már kápláni szabadságideje alatt. 

 

A hittanos táborok programlapjai, dokumentumai, valamint megjelent cikkek, fényképek folyamatos feltöltéssel kerülnek a honlapra. A Főoldal „Új feltöltések” címszó alatt mindig jelezni fogjuk ezeket.

Szolgálja lelki épüléseteket!

                                                          

                                                                                                                                             Szerkesztők 

 
 
 
 
Lap á